Zomer in je bo(w)l

Met zwarte bonen en verse groenten

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 4 – 8 augustus


Biologische ingrediënten
1 st biologische Naanbrood
2 st biologische Eieren
0,5 st biologische Appel
400 g biologische Tomaat
200 g biologische Wortel
1 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen
200 g biologische Zwarte bonen
0,5 krop biologische Sla
75 ml biologische Yoghurt 

Zelf toevoegen
1 el Olijfolie extra vierge
1 tl Honing
Zout en peper naar smaak 

Allergenen
Bevat gluten, ei en lactose.

Deze fleurige zomerse kom vol verse groenten en zwarte boontjes maak je in een handomdraai klaar en eet je daarna in het zonnetje in de tuin of op je balkon. Het snijden is het meeste werk, maar als dat klaar is, is het een kwestie van rangschikken. Heel gezond door alle verse groenten en peulvruchten. Dus boordevol vitamines. En je kunt er eindeloos mee variëren.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven en bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking (of gebruik een broodrooster). Zet per persoon een mooie kom (bowl) klaar.
  2. Kook de eieren hard in 7-8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel de schil. Halveer de eieren en leg opzij.
  3. Was en snijd de appel in plakjes (schillen hoeft niet). Was en snijd de tomaten in stukjes. Was de wortel en schaaf er lange dunne linten van (of rasp de wortel). Pel en snipper de ui heel klein. Pel de knoflook. Laat de zwarte boontjes uitlekken en spoel ze af met water.
  4. Scheur een aantal mooie blaadjes van de sla en was onder de kraan. Droog de sla met een schone keukendoek (gebruik zoveel je lekker lijkt).
  5. Klop voor de dressing olijfolie extra vierge door de yoghurt en maak de dressing af met geperste knoflook, peper, zout en wat honing.
  6. Schik de sla met daarop alle gesneden groenten en bonen in de kommetjes, voeg wat dressing toe en leg het ei erbovenop. Je kunt de dressing ook apart serveren.
  7. Heerlijk met het naanbrood ernaast.

Tip
Het is ook erg lekker om wat tahin door de yoghurt te roeren.

Voedingswaarde
566 kcal/ 72 g koolhydraten/ 13 g vet/ 33 g eiwit/ 19 g vezels 

  Laden...