Zoete aardappelrösti

met gebakken bloemkool en rundertartaar

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 19 januari tot 23 januari

Biologische ingrediënten
0,5 st biologische Bloemkool
500 g biologische Zoete aardappels
2 st biologische Eieren
1 st biologische Rode ui
1 st biologische Knoflookteen
2 st biologische Rundertartaar

Zelf toevoegen
2 el Bakolie 
Olijfolie extra vierge naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat ei en rundvlees.

Rösti is een gerecht uit Zwitserland. Het wordt gemaakt van geraspte aardappels en als een soort koek gebakken. Rösti wordt meestal geserveerd als een bijgerecht bij vlees en groente. Aan een rösti kun je allerlei dingen toevoegen om te variëren, zoals spek, ui, kaas of appel. In Nederland en België wordt rösti vaak als avondeten gegeten, maar wist je dat ze vroeger in Zwitserland rösti aten als ontbijt? Vanavond staat er een heerlijke variant met zoete aardappel op het menu.

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de bloemkool. Was de bloemkool en snijd klein. Kook voor 7-9 minuten. Giet het water af en laat even uitdampen.
2. Schil en rasp de zoete aardappels (met een keukenmachine of rasp). Klop de eieren los, breng op smaak met zout en peper en meng met de aardappelrasp.
3. Verhit bakolie in een koekenpan en giet het aardappel-eimengsel in de koekenpan. Druk goed aan zodat alles goed en gelijkmatig verdeeld is. Bak de rösti op een middelhoog vuur 7-10 minuten. Keer de röstikoek (met behulp van een deksel of een plat bord) en bak de andere kant nog eens 3-5 minuten.
4. Pel de rode ui en snijd in partjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de bloemkool, rode ui en knoflook 5 minuten op een middelhoog vuur.
5. Verhit bakolie in een andere koekenpan en bak de rundertartaar circa 5 minuten. Breng op het laatst op smaak met zout en peper. Het is lekker als de tartaar vanbinnen rosé is. Serveer de rundertartaar met de röstikoek en de gebakken bloemkool.

Tip
Je kunt ook per persoon een röstikoek bakken in plaats van één grote.

Voedingswaarden
663 kcal/ 64 g koolhydraten/ 26 g vet/ 36 g eiwit/ 12 g vezels/ 0,7 g zout

  Laden...