Wortel-knolselderijstampot

Met een frisse salade

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 6 - 10 oktober

Biologische ingrediënten
0,5 st biologische Knolselderij
500 g biologische Wortels
1 st biologische Ui
2 st biologische Knoflookteen
200 g biologische Gerookte spekblokjes
0,5 st biologische Romaanse sla
0,5 st biologische Komkommer

Zelf toevoegen
Zout en (cayenne)peper naar smaak
1 el Olijfolie extra vierge
1 el (witte wijn)Azijn


Allergenen
-

De knolselderij past perfect in het rijtje oktobergroenten. Deze groente groeit deels bovengronds. Niet alleen de knol is eetbaar, de bladeren kun je ook gebruiken. Deze knol is perfect als smaakmaker in verschillende gerechten en bij het maken van groentebouillon. Knolselderij is rijk aan ijzer en eiwit.

Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook. Schil de knolselderij en de wortels en snijd ze in stukken. Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Kook alles afgedekt in 15-20 minuten gaar. Giet bijna al het vocht weg en stamp met een pureestamper tot een stamppot.
2. Verhit intussen een koekenpan zonder olie en bak de spekjes krokant.
3. Maak een dressing van olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper. Was de Romaanse sla en snijd in reepjes. Was en snijd de komkommer in blokjes. Hussel alles goed door elkaar.
4. Garneer de wortel-knolselderijstamppot met de gebakken spekjes en serveer met de salade.

Tip
Voeg wat fijngehakte walnoten toe aan de stamppot voor wat extra crunch.

Voedingswaarde
640 kcal/ 29 g koolhydraten/ 41 g vet/ 31 g eiwit / 19 g vezels

  Laden...