Streekbox + Hollandse groenten

Deze Streekbox bevat in totaal 3 pakketten. 100% biologisch. Met twee volwaardige maaltijdpakketten met vlees of vis en vega voor 2 dagen. De recepten vind je online. En op de meegeleverde receptenkaart.
De box bevat een 3e goed gevuld pakket met lokale seizoensgroenten voor later in de week. Je bepaalt zelf wat je hiermee gaat maken en wat je nog moet bijkopen. Een heerlijke gezonde basis voor je gerechten.
Bezorging: gratis

* Verplichte velden

€ 36,00

Vanaf € 36,00

Recepten

Vorige week

Deze week

Volgende week

Productbeschrijving


2 complete maaltijden
1 zak Hollandse seizoensgroenten
Behalve verse biologische groenten bevat de Streekbox ook biologisch vlees of verantwoord gevangen vis en smakelijke vegetarische producten. Verder ontvang je andere echte streekproducten van Nederlandse bodem. Bijvoorbeeld boerenroomboter en ambachtelijke ontbijtkoek.

Klik hier voor een overzicht van alle recepten van de Streekbox Hollandse groenten.

Richtlijnen menu’s

Elk gerecht is apart verpakt in een maaltijdzak en heeft een receptenkaart met duidelijke uitleg, ingrediënten, voedingswaarde, leuke wetenwaardigheden en tips.
De maaltijden bevatten gemiddeld 600-800 calorieën per persoon. Wij zorgen ervoor dat het allemaal klopt met de voedingsrichtlijnen en de nieuwe Schijf van Vijf. 

Plantaardig: 200-250 gram groenten, regelmatig peulvruchten en af en toe noten; vleesvervangers en kruiden.
Eiwitten: vlees, vis of een vleesvervanger. Af en toe bevatten de gerechten zuivel.
Koolhydraten: verschillende soorten pasta’s, aardappelen, peulvruchten, brood (veelal volkoren).
De zak met Hollandse groenten bevat voor meerdere gerechten groenten. Je maakt er zelf je eigen gerechten mee. Wij zullen wekelijks via Facebook recept suggesties geven.

Bereidingstijd

De gerechten staan gemiddeld binnen 30 minuten op tafel. Het kan 5 minuten langer duren als je nog niet zo ervaren bent in de keuken of als je geen keukenmachine hebt.

Herkomst

De ingrediënten zijn zoveel mogelijk van het seizoen en van dichtbij. We kopen bij biologische boeren en andere biologische voedingsproducenten. Alle ingrediënten zijn 100% biologisch. Daardoor bevatten ze geen kunstmatige toevoegingen. Binnen het biologische keurmerk zijn slechts 48 (natuurlijke) E-nummers toegestaan ten opzichte van 900 E-nummers in niet-biologische voedingsmiddelen. De biologische landbouw werkt zonder chemische bestrijdingsmiddelen waardoor de producten puur en schoon zijn.

Verpakking

We gebruiken zo min mogelijk verpakkingsmaterialen. Streekbox werkt niet met eenmalige kartonnen boxen. Onze producten zitten in gekoelde kunststof boxen die vele malen gebruikt kunnen worden. De producten worden zoveel mogelijk op maat verpakt zodat er weinig verspilling optreedt.

  Laden...