Romanesco met gekaramelliseerde ui

Aardappels en runderworst

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 4 – 8 augustus


Biologische ingrediënten
500 g biologische Bio babies aardappels
1 st biologische Romanesco
2 st biologische Runderbraadworst
2 st biologische Rode ui 

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Klontje Roomboter
1 tl Tijm
Zout en peper naar smaak 

Allergenen
Bevat geen allergenen.

Is het een bloemkool of een broccoli? Torentjesbloemkool, ofwel romanesco, is familie van de bloemkool maar smaakt wel wat zachter. Romanesco dankt zijn naam aan de eerste beschrijving in het Italièˆ van de zestiende eeuw als broccolo romanesco oftewel broccoli van Rome.

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was en snijd de aardappels in plakjes en kook ze circa 5 minuten. Giet het water af en laat uitdampen.
  2. Pel en snijd de ui in halve ringen. Verwarm de roomboter in een pan en fruit op een laag vuur de ui in 10-15 minuten goudbruin, zoet en zacht. Voeg desgewenst nog wat water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de aardappels goudbruin. Schep of schud de aardappels regelmatig om. Bestrooi royaal met verse tijm en wat zout.
  4. Breng ondertussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de romanesco. Verwijder de bladeren en snijd de roosjes van de stronk. Snijd ook de stronk in stukken en kook de romanesco (afgedekt) circa 10-15 minuten. Prik er regelmatig in om de gaarheid te controleren. Het is lekker als de groente nog een ‘bite’ heeft. Giet daarna af en laat uitdampen.
  5. Bak de braadworsten met een beetje olie in 10 minuten bruin en gaar.
  6. Serveer de braadworst met ernaast de gebakken aardappels en romanesco. Schep de rode uien jus over de romanesco.

Tip
Je kunt de aardappels ook in de oven garen als je dat gemakkelijk vindt. En het is ook erg leuk de romanesco in zijn geheel te koken en te serveren.

Voedingswaarde
652 kcal/ 61 g koolhydraten/ 30 g vet/ 29 g eiwit/ 12 g vezels 

  Laden...