Rode kool-wortelstamppot

Met bosui en een vegetarische burger

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 5-8 januari

Biologische ingrediënten
600 g biologische Aardappels, kruimig
0,5 st biologische Appel
200 g biologische Wortels
25 g biologische Rozijnen
1 tl biologische Komijnpoeder
200 g biologische Rode kool, gesneden
2 st biologische Souka burger
0,5 bosje biologische Bosui

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
2 el (Appel)azijn
Mosterd naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe, haver), melk (lactose), ei, sesam, selderij en mosterd.

Vandaag op het menu: een vrolijk gekleurde stamppot met rode kool, appel en wortel. Rode kool wordt beschouwd als een echte wintergroente, hoewel dat eigenlijk helemaal niet zo is. De teelt loopt namelijk het gehele jaar door. In deze stamppot roerbakken we de groenten. Zo behoud je lekker veel smaak, vitamines en een knapperige ‘bite’. Perfect voor je dagelijkse portie gezondheid!

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels. Snijd klein en kook de aardappels in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
2. Was de appel en snijd klein. Schil en rasp de wortels op een grove stand. Laat de rozijnen tenminste 10 minuten wellen in lauw water en giet daarna het water af.
3. Verhit bakolie in een (wok)pan en roerbak de wortels met de komijnpoeder 1-2 minuten. Schep uit de pan en zet afgedekt opzij. Roerbak in dezelfde pan de appel met de rode kool gedurende 2 minuten op een hoog vuur. Doe de azijn erbij, temper het vuur en bak afgedekt nog 5 minuten tot de rode kool beetgaar is.
4. Bak de souka burgers 5-10 minuten in een droge koekenpan op een laag vuur.
5. Stamp de aardappels met wat kookvocht en een beetje mosterd tot een smeuïge puree. Schep de groenten en rozijnen erdoor. Proef en breng op smaak met zout en peper.
6. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Serveer de stamppot met de souka burger ernaast en garneer met de bosuitjes.

Tip
Vervang het kookvocht eens door warme melk en een klontje roomboter.

Voedingswaarden
718 kcal/ 98 g koolhydraten/ 26 g vet/ 16 g eiwit/ 14 g vezels

  Laden...