Rode bieten stamppot

met wortelpeterselie en braadworst

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 17 – 21 november

Biologische ingrediënten
250 g biologische Gekookte bieten
200 g biologische Wortelpeterselie
600 g biologische Aardappels
1 st biologische Ui
1 st biologische Appel
2 st biologische Runderbraadworst
125 g biologische Kastanje champignons

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat rundvlees.

Al eens bieten in een stamppot geprobeerd? Ze geven de stamppot een zalig lichtzoete draai en een prachtige kleur. Rode bieten zijn nu volop verkrijgbaar en naast het koken kun je veel meer met deze groente. Je kunt ze roosteren, in een salade eten, door een hummus pureren, er soep van koken en een stamppot van maken. Lekker winters en stevig, dat kunnen we wel gebruiken in deze tijd van het jaar.

Bereidingswijze
1. Breng water aan de kook voor de aardappels en wortelpeterselie. Schil de aardappels en wortelpeterselie, snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang het kookvocht op.
2. Pel en snijd de ui klein. Veeg de champignons schoon en snijd doormidden. Verwarm bakolie in een koekenpan en bak de braadworst samen met de ui en champignons bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
3. Haal de voorgekookte bietjes uit de verpakking (bewaar het vocht) en snijd in kleine stukken. Verwarm de bietjes ongeveer 3 minuten op een laag vuur in het vocht van de bietjes. Giet daarna het vocht af.
4. Verwarm bakolie in een koekenpan. Was de appel, snijd in dunne plakken en bak op een laag vuur. Breng op smaak met een snufje kaneelpoeder.
5. Stamp de aardappels, wortelpeterselie en gebakken ui. Schenk een beetje kookvocht erbij voor een smeuïge stamppot. Schep dan de kleingesneden bietjes erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper.
6. Serveer de rode bietenstamppot met de braadworst, champignons en gebakken appel ernaast.

Tip
Je kunt er ook voor kiezen de appel te raspen en door de stamppot te scheppen.

Voedingswaarde
660 kcal/ 78 g koolhydraten/ 23 g vet/ 30 g eiwit/ 14 g vezel

  Laden...