Risotto

Met geroosterde pompoen en grie

  • 35 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 12-15 januari

Biologische ingrediënten
400 g biologische Pompoenblokjes, gesneden
0,5 st biologische Groentebouillontablet
2 st biologische Knoflookteen
150 g biologische Risottorijst
1 st biologische Prei
100 g biologische Grie
Biologische Verse peterselie naar smaak

Zelf toevoegen
1 el Olijfolie extra vierge
600 ml Water
1 el Bakolie
Klontje Roomboter

Allergenen
Bevat mais en melk (lactose).

Deze week zit er grie - een bijzonder fris kaasje - in het vegetarische gerecht, afkomstig van de biologisch-dynamische geitenboerderij 'Hansketien' in Mantinghe (Drenthe). Grie is een halfzachte kaas en lijkt erg op fetakaas (gerijpt in pekel). Je kunt grie op dezelfde manier gebruiken als feta: in salades, als garnering van ovenschotels etc. Voor onze grie wordt rauwe geitenmelk gebruikt van de boerderij om zoveel mogelijk de natuurlijke voedingsstoffen te behouden. Voor alle kazen geldt, dat er vegetarisch stremsel wordt gebruikt.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hussel de pompoenblokjes met olijfolie extra vierge en spreid uit over de bakplaat. Bak gedurende 25 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan voor een goudbruin resultaat.
2. Breng het water aan de kook en los hierin het groentebouillontablet in op. Pel en snipper de knoflook. Smelt de roomboter in een braadpan (pan met dikke bodem) en fruit hierin de knoflook gedurende 2 minuten. Was de risotto in een zeef, laat uitlekken en bak de risotto 2 minuten mee in de boter. Roer goed door. Schenk een flinke scheut groentebouillon bij de pan en laat de risotto - met de deksel schuin op de pan - de groentebouillon opnemen. Roer regelmatig. Herhaal dit totdat alle groentebouillon is opgenomen en de risotto beetgaar is. Dit duurt circa 25 minuten (zet eventueel het vuur wat hoger als de risotto te vochtig blijft, of voeg wat water toe als de risotto te droog is).
3. Snijd intussen de prei in dunne ringetjes en was grondig onder de kraan. Doe de prei halverwege bij de risotto en laat meekoken.
4. Snijd de grie in dobbelsteentjes. Verhit bakolie in een bakpan en bak de grie krokant.
5. Was de peterselie en snijd fijn. Serveer de risotto in diepe borden en bestrooi met de geroosterde pompoenblokjes, gebakken grie en verse gesneden peterselie.

Tip
Wil je de oven liever niet gebruiken, kook dan de pompoenblokjes met de risotto mee of bak ze in een pan goudbruin. De pompoenblokjes zijn ook erg lekker met verse tijm.

Voedingswaarden

592 kcal/ 69 g koolhydraten/ 29 g vet/ 18 g eiwit/ 6 g vezels

  Laden...