Quinoa van de farao

met sperziebonen en pistachenootjes

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 11 – 15 augustus

Biologische ingrediënten
1 st biologische Ui
1 st biologische Rode paprika
250 g biologische Sperziebonen
25 g biologische Rozijnen
130 g biologische Volkoren quinoa
Rasp en sap van een biologische Sinaasappel naar smaak
200 g biologisch Rundergehakt
25 g biologische Pistachenootjes

Zelf toevoegen
1 el Bakolie
1 tl Kaneelpoeder
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat noten.

De Egyptenaren aten vroeger met de toppen van hun vingers. Men waste de handen voor en na het eten in kommen met water. De farao’s lieten hun maaltijden altijd voorproeven uit angst om vergiftigd te worden.
In het gerecht van vandaag een combinatie van zoet en hartig. Met dit quinoarecept kun je eindeloos variëren. Heb je toevallig granaatappelpitjes? Strooi ze ter garnering over de quinoa.

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Was en halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten, snijd in stukjes. Maak de sperziebonen schoon door de puntjes ervan af te snijden. Was ze. Je kunt de sperziebonen desgewenst halveren. Laat de rozijnen wellen in lauwwarm water.
  2. Kook de sperziebonen in 5 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  3. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de sinaasappel en rasp een deel van de schil over de quinoa. Knijp erboven wat sap uit de sinaasappel. Roer de quinoa door met een vork.
  4. Verhit olie in een ruime koekenpan of wok en fruit de ui in 2 minuten glazig. Voeg het gehakt toe en bak het goudbruin. Voeg de paprika en sperziebonen toe en bak nog eens 5 minuten mee. Proef en breng op smaak met kaneelpoeder, peper en zout.
  5. Giet de rozijnen af en schep samen met de quinoa door het gehakt-groentemengsel.
  6. Verdeel de quinoa over de borden, garneer met plakjes sinaasappel en bestrooi met de pistachenootjes.

Tip
Ook erg lekker met het dadels, amandelen en komijnzaadjes.

Voedingswaarde
719 kcal/ 60 g koolhydraten/ 35 g vet/ 35 g eiwit/ 13 g vezels 

  Laden...