Quinoa pompoenschotel

Met boerenkool en braadworst

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 – 28 november

Biologische ingrediënten
400 g biologische Butternutpompoen, gesneden
2 st biologische Knoflookteen
2 st biologische Rode ui
2 st biologische Varkensbraadworst
0,5 st biologische Groentebouillontablet (GV)
130 g biologische Quinoa (GV) 
150 g biologische Boerenkool, gesneden

Zelf toevoegen
1 el Olijfolie extra vierge
1 el Bakolie
2 tl Paprikapoeder
Citroensap naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat varkensvlees en mais.

Vroeger waren de boerenkoolrassen bitterder van smaak dan nu. Dat is een van de redenen waarom altijd werd gezegd dat boerenkool bevroren moet zijn, voordat je de boerenkool kunt eten. Onder invloed van de kou wordt in de plant zetmeel omgezet in suikers, zodat de cellen minder snel kapotvriezen (dat geeft een zoetere smaak). Tegenwoordig zijn de rassen minder bitter. Hierdoor kan ook prima verse boerenkool worden gegeten, in plaats van bevroren boerenkool.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Hussel de pompoenstukken om in een kom met wat olijfolie extra vierge, zout en peper. Pers de knoflook erboven uit en verdeel over de bakplaat. Plaats voor 25 minuten in de oven en zet de laatste minuut de oven grillstand aan.
2. Pel de ui en snijd in partjes. Verhit bakolie in een koekenpan en druk het worstvlees van de braadworst uit het velletje zodat je gehaktballetjes krijgt. Deze bak je vervolgens samen met de ui gaar en bruin in ongeveer 8 minuten.
3. Breng intussen een pan met water en het groentebouillontablet aan de kook. Kook de quinoa in 8 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet opzij.
4. Meng de boerenkool met wat olijfolie extra vierge, paprikapoeder, zout, peper en een kneepje citroensap. Leg dit voor de laatste 5 minuten op de bakplaat bij de pompoen.
5. Meng alle ingrediënten in een mooie schaal of op je bord.

Tip
Ook erg lekker met komijn en kaneel.

Voedingswaarde
709 kcal/ 53 g koolhydraten/ 38 g vet/ 33 g eiwit/ 11 g vezels

  Laden...