Pastasalade met gerookte kip

En gegrilde paprika

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 11 – 15 augustus

Biologische ingrediënten
170 g biologische Fusilli
1 st biologische Paprika
0,5 krop biologische Rode eikenbladsla
200 g biologische Cherrytomaatjes
1 st biologische Rode ui
200 g biologische Gerookte kip
1 st biologische Knoflookteen

Zelf toevoegen
2 el (Balsamico)azijn
1 el Honing
2 el Olijfolie extra vierge
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe).

Vandaag staat er een pastasalade met gerookte kip op het menu. Voor deze salade gaan we paprika roosteren in de oven. Wist je dat paprika’s wat zoeter worden als je ze op deze manier bereidt? Als je het leuk vindt kan je de paprika ook grillen in de oven totdat deze zwartgeblakerd is. Je laat de paprika vervolgens afkoelen in een plastic zak of bakje. Vervolgens kun je het zwartgeblakerde velletje redelijk makkelijk verwijderen.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de pasta in 12 minuten al dente. Giet de pasta af en zet apart om af te koelen.
  2. Snijd intussen de paprika in reepjes. Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Bestrooi ze met een sliertje olijfolie en een snuf zout en bak in 10-15 minuten zacht en een beetje bruin. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrill aan.
  3. Was de sla en tomaatjes en laat deze uitlekken in een vergiet. Snijd de sla in kleine stukken en halveer de cherrytomaatjes. Meng de sla en tomaat in een kom.
  4. Pel en snipper de rode ui en voeg toe aan de salade. Snijd de gerookte kip in dunne plakken. Voeg nu de afgekoelde pasta, geroosterde paprika en de kip toe aan de salade en hussel alles goed door elkaar.
  5. Maak een dressing van olijfolie, honing, balsamicoazijn en pers de knoflook erbovenuit. Roer alles goed door, breng eventueel op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de salade met de dressing.

Tip
Ook erg lekker met versgebakken brood erbij!

Voedingswaarde
604 kcal/ 72 g koolhydraten/ 21 g vet/ 14 g eiwit/ 10 g vezels 

  Laden...