Linzenschotel

met cavolo nero, zoete aardappel en kipsaucijzen

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20 - 24 oktober

Biologische Ingrediënten
1 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
500 g biologische Zoete aardappels
1 st biologische Rode paprika
200 g biologische Linzen
200 g biologische Cavolo nero, gesneden 
200 g biologische Kipsaucijzen

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Zout en peper naar smaak
Paprikapoeder naar smaak

Allergenen
Bevat kippenvlees en peulvruchten.

Linzen worden al sinds de oudheid gebruikt. Zij gebruikten het als krachtvoer om door de zware dag te komen. Linzen zijn rijk aan ijzer en vezels. IJzer zorgt voor een goede doorbloeding. Vezels zorgen ervoor dat je langer verzadigd blijft. Linzen zijn een lekkere en veelzijdige vleesvervanger. Vandaag serveren we het in een schotel met cavolo nero, zoete aardappels en lekkere kipsaucijzen.

Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak deze fijn. Schil en snijd de zoete aardappels in blokjes van ongeveer 2 cm groot. Was en halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in dunne reepjes. Laat de linzen uitlekken in een vergiet. Verwijder eventuele harde nerfjes van de cavolo nero.
2. Breng een pan met water aan de kook. Doe de zoete aardappelblokjes in de pan en kook 10 minuten totdat ze beetgaar zijn. Giet dan het water af.
3. Verhit intussen bakolie in een koekenpan en bak de kipsaucijzen in 5 minuten bruin op een middelhoog vuur. Voeg een klein scheutje water toe en stoof de kipsaucijzen met de deksel op de pan in 10 minuten gaar.
4. Verhit bakolie in een ruime braadpan en bak de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Doe de zoete aardappelblokjes, cavolo nero en de paprikareepjes erbij en roerbak deze kort mee op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe en laat de groenten afgedekt stoven totdat ze beetgaar zijn (circa 10 minuten).
5. Meng de linzen door het groentemengsel en warm het geheel goed door. Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
6. Serveer de kipsaucijzen naast de linzenschotel.

Tip
Het gerecht is ook erg lekker met geroosterde walnoten.

Voedingswaarde
728 kcal/ 82 g koolhydraten/ 37 g vet/ 33 g eiwit/ 16 g vezels

  Laden...