Koolraap tagliatelle

Met prei en cherrytomaatjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13 – 17 oktober

Biologische Ingrediënten
200 g biologische Cherrytomaatjes
1 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
0,5 st biologische Koolraap
200 g biologische Prei
75 ml biologische Crème fraîche
3 el biologische Pesto
Alfafa naar smaak

Zelf toevoegen
1 el Olijfolie extra vierge
1 el Bakolie
Zout en peper naar smaak
Italiaanse kruiden naar smaak

Allergenen
Bevat noten en melk (lactose).

Vandaag serveren we koolraap tagliatelle. Deze knol is ontstaan door een kruising tussen kool en de knolraap. Toch smaakt koolraap anders, je kunt het een beetje vergelijken met een pastinaak. De koolraap is de perfecte groente voor het najaar. Het bevat namelijk veel vitamine C, wat goed is voor de weerstand. Door koolraap tagliatelle te gebruiken in plaats van echte tagliatelle is dit gerecht koolhydraatarm, voedzaam, origineel en verrassend lekker.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de cherrytomaten en verdeel de ze over de plaat. Sprenkel wat olijfolie eroverheen. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de tomaatjes 20 minuten in de oven tot ze rimpelig worden
2. Pel de ui en knoflook en hak fijn. Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1-2 centimeter. Snijd of schaaf ze vervolgens met een kaasschaaf of dunschiller in dunne, smalle plakken. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit ui en knoflook 2 minuten. Bak de koolraap ongeveer 5 minuten al omscheppend op een middelhoog vuur. Zet opzij.
3. Snijd de prei doormidden en vervolgens in halve cirkels. Was grondig in een vergiet onder de kraan en laat uitlekken. Verhit bakolie in een pan en bak de prei in 6 minuten zacht.
4. Roer de crème fraîche en de pesto door de prei.
5. Voeg de koolraap tagliatelle toe aan de groentesaus en schep dit goed om. Laat het geheel nog 2 minuten doorkoken. Proef en breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
6. Serveer de tagliatelle in pastaborden en garneer het met de alfafa.

Tip
Je kunt de alfafa voor de zekerheid blancheren, door er kokendheet water over te gieten. Spoel het daarna direct af onder koud water zodat het gaarproces stopt.

Voedingswaarde
570 kcal/ 28 g koolhydraten/ 40 g vet/ 18 g eiwit/ 12 g vezels

  Laden...