Biologisch

Bio keurmerk

Het logo met het groene blaadje staat op alle producten die biologisch zijn volgens de Europese wetgeving. Wettelijk is vastgelegd dat alleen producten met dit keurmerk de claim biologisch mogen voeren. Streekbox is samen met Ekomenu de enige landelijke maaltijdbox met 100% biologische producten.

 

EKO-keurmerk

Het EKO keurmerk is er voor producten en voor (web)winkels. Veel consumenten hechten waarde aan duurzaam voedsel. Het EKO-productkeurmerk geeft aan dat een product gecontroleerd biologisch is en bovendien afkomstig is van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid. Een (web)winkel mag het EKO-keurmerk in de vorm van een tasje voeren als het assortiment levensmiddelen voor meer dan 90% biologisch gecertificeerd is en extra inspanningen op het gebied van verduurzaming aantoonbaar zijn. Streekbox kiest voor een assortiment aan menu’s dat 100% biologisch is.

Biodynamisch

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de daaruit verwerkte producten. Bij biodynamische teelt is er naast de zorg voor voedingsmiddelen extra aandacht voor het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en sociale aspecten. Het Demeter-keurmerk garandeert dat een product én 100% biologisch is én afkomstig uit de biodynamische landbouw.

Max Havelaar

Streekbox kiest voor eerlijke handel. Samen met partner Udea-Ekoplaza werken we nauw samen met onze leveranciers. We zitten dicht bij de bron en hebben direct contact met boeren en producenten. Wij werken ook met het Max Havelaar keurmerk. Deze organisatie controleert en garandeert eerlijke handel. Verder stimuleert Max Havelaar duurzame ontwikkeling waardoor boeren kunnen investeren in een kwaliteitsproduct en in een betere toekomst.

Beter Leven-keurmerk vlees

Het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming kent drie niveaus. Vlees met drie sterren staat voor de meeste verbeteringen in dierenwelzijn ten opzichte van gangbare veehouderij. Drie sterren staan op biologische producten of producten met een vergelijkbaar dierenwelzijn. Beter Leven wordt onafhankelijk gecontroleerd door een geaccrediteerde organisatie. Je kunt het Beter Leven keurmerk tegenkomen op vlees van rund, kalf, varkens, kippen en op eieren. Voor meer informatie over dit keurmerk kun je de site van Beter Leven bezoeken.

Koken

Streekbox levert de boxen zo compleet mogelijk. Wij gaan er van uit dat je enkele basis ingrediënten wel in huis hebt.

Keukenkastje
De ingrediënten die wij niet leveren, zijn in elk huishouden aanwezig. Enkele voorbeelden van deze producten: peper & zout, boter, paneermeel, bloem, (kristal)suiker, (olijf)olie, azijn, honing en droge kruiden.

Producten
In de Streekbox zitten altijd streekproducten, bijna alle producten komen uit Nederland. In ons receptenboekje vind je terug welke producten onze boeren aan jou leveren. Een enkele keer, als het echt niet in Nederland geteeld wordt, bevat een recept een ingrediƫnt van over de grens, bijvoorbeeld rijst.

Gezond
Elk gerecht dat je maakt uit de Streekbox bevat de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten: 200 gram per persoon. Mocht je het een keer teveel vinden: maak er dan eens een lekker voor- of lunchgerecht van!

 

 
  Laden...