Geroosterde bloemkool

Met vegetarische burgers en aardappels

  • 40 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 20 - 24 oktober

Biologische ingrediënten
1 st biologische Ui
1 st biologische Knoflookteen
200 g biologische Zwarte bonen
4 el biologische Havermout
50 g biologische Zacht gedroogde tomaatjes
0,5 st biologische Bloemkool
75 g biologische Yoghurt
1 tl biologische Kerriepoeder
500 g biologische Aardappels

Zelf toevoegen
Paprikapoeder naar smaak
Zout en peper naar smaak
2 el Bakolie

Allergenen
Bevat gluten (haver) en melk (lactose).

Vandaag op het menu: geroosterde bloemkool met vegetarische bonenburgers en aardappels. Heb je al eens bloemkool geroosterd in de oven? De bloemkool wordt zowel zacht als knapperig. Daarnaast gaan er geen voedingstoffen verloren door het kookvocht. Door de bloemkool in plakken te snijden en te roosteren op een bakplaat behoud je de mooie vorm van de bloemkool.

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Pel en snipper de ui en knoflook. Laat de bonen uitlekken in een vergiet. Doe de ui, knoflook, bonen, havermout en de zacht gedroogde tomaten in een blender en maal grondig. Kruid met paprikapoeder, zout en peper. Kneed platte burgers van het mengsel (als het geheel te plakkerig is kun je wat extra havermout toevoegen). Laat even rusten in de koelkast.
3. Verwijder de bladeren van de bloemkool. Snijd de bloemkool doormidden en snijd er plakken van circa 2 cm dik van. Leg de bloemkoolplakken (en de losse bloemkoolbladeren) op de plaat.
4. Meng de yoghurt met kerriepoeder, zout en peper. Smeer het yoghurtmengsel over de bloemkoolplakken en rooster de bloemkool 20 minuten in de oven.
5. Breng intussen een pan met water aan de kook. Schil de aardappels, snijd in blokjes en kook ze 10 minuten. Giet het water af en bak de aardappels met een scheutje bakolie in een koekenpan goudbruin.
6. Verwarm de bakolie in een koekenpan. Bak de bonenburgers aan beide kanten op een laag vuur voor 3-5 minuten per kant. Serveer de bonenburgers met de geroosterde bloemkool en gebakken aardappels.

Tip
Je kunt er ook voor kiezen om de aardappels met de bloemkool mee te roosteren in de oven.

Voedingswaarde
649 kcal/ 92 g koolhydraten/ 18 g vet/ 21 g eiwit/ 20 g vezels

  Laden...