Boerenkoolstamppot

Met pastinaak, champignons en slavink

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 13 – 17 oktober

Biologische Ingrediënten
500 g biologische Aardappels, kruimig
200 g biologische Pastinaak
300 g biologische Boerenkool gesneden
2 st biologische Ui
125 g biologische Champignons
2 st biologische Slavink

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
50 ml Melk
1 klontje Roomboter
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe), varkensvlees en melk (lactose).

Boerenkool is een typisch oer-Hollandse wintergroente, die vanaf het najaar tot ongeveer eind februari verkrijgbaar is. Deze groene groente zit vol met vezels, vitaminen en belangrijke mineralen. Wist je dat er zelfs een Nationale Boerenkooldag bestaat? Op 24 oktober, want dan start officieel het boerenkoolseizoen. Wij starten lekker wat eerder met het seizoen ;-).

Bereidingswijze
1. Breng water in een pan aan de kook. Schil en was de aardappels en de pastinaak. Snijd in stukken en kook op een middelhoog vuur in 20 minuten gaar. Voeg halverwege de boerenkool toe en laat meekoken met de aardappels en pastinaak.
2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Veeg de champignons met droog keukenpapier schoon en snijd in plakjes (of houd heel). Verhit bakolie in een koekenpan en bak de slavinken op een hoog vuur rondom bruin. Voeg de uien en champignons toe en bak kort mee. Temper het vuur en laat de slavinken nog 10 minuten afgedekt garen. Voeg eventueel een klein scheutje water toe voor een lekkere jus.
3. Verwarm de melk met een klontje roomboter in een steelpan.
4. Giet het water af. Stamp de aardappels, pastinaak en de boerenkool met de melk totdat het geheel lekker smeuïg is. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer de boerenkool met de uien, champignons en de slavink.

Tip
Wil je geen melk toevoegen, gebruik dan wat kookvocht om de stamppot smeuïg te maken. Erg lekker met wat mosterd of geraspte nootmuskaat. Let op: het gerecht bevat dan wel mosterd.

Voedingswaarde
867 kcal/ 70 g koolhydraten/ 48 g vet / 30 g eiwit /16 g vezels

  Laden...