Aubergine in tomatensaus

Met broccoli en gehaktballetjes

  • 30 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 18 - 22 augustus

Biologische ingrediënten
1 st biologische Aubergine;
2 st biologische Ui
2 st biologische Knoflookteen
2 takjes biologische Rozemarijn;
35 g biologische Tomatenpuree;
400 g biologische Cherrytomaat (blik)
200 g biologisch Rundergehakt
400 g biologische Broccoli

Zelf toevoegen
2 el Bakolie
Zout en (chili)peper naar smaak

Allergenen
Bevat geen allergenen.

 

Vandaag aubergine in tomatensaus op het menu. Aubergine neemt graag vocht op, dat maakt hem ideaal om te verwerken in een lekkere (tomaten)saus. We gaan de aubergine voor het bereiden eerst zouten. Het zout onttrekt het vocht aan de aubergine en maakt deze minder bitter. Daardoor kan hij straks ook meer saus opnemen en wordt deze heerlijk van smaak. Lekker met gehaktballetjes en broccoli.

Bereidingswijze

  1. Was de aubergine en snijd in kleine dobbelsteentjes. Bestrooi royaal met zout en zet tenminste 15 minuten opzij. Het zout onttrekt het vocht aan de aubergine en maakt deze minder bitter. Spoel de aubergine daarna af onder de kraan en dep droog met keukenpapier.
  2. Pel en snipper de ui. Pel de knoflookteen. Was de rozemarijn.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de tomatenpuree 2 minuten. Voeg de tomaatjes uit blik en rozemarijn toe (je kunt de gehele takjes in de saus leggen en deze vlak voor het serveren verwijderen). Doe de de aubergine in de saus en verwarm deze 10 minuten mee. Pers de knoflook erbovenuit, proef en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Kruid het gehakt met zout en peper (of gehaktkruiden) en draai er kleine balletjes van. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes al omschuddend bruin en gaar (circa 5 minuten). Doe ze dan in de pan met tomatensaus.
  5. Breng een pan met een laagje water aan de kook. Was de broccoli, snijd de roosjes van de stronk en snijd de stronk in dobbelsteentjes. Kook (of stoom) de broccoli beetgaar. Giet daarna het water af.
  6. Serveer de gekookte broccoli met ernaast de tomaten-auberginesaus met gehaktballetjes.

Tip
Je kunt de broccoli ook roerbakken in een wok.

Voedingswaarde
492 kcal/ 20 g koolhydraten/ 28 g vet/ 31 g eiwit/ 14 g vezels 

  Laden...