Allgäuer kaasfondue

Met brood, broccoli, witlof en komkommer

  • 25 MINUTEN
  • 2 PORTIES

Levering 24 – 28 november

Biologische Ingrediënten
1 st biologische Broccoli
0,5 st biologische Komkommer
2 st biologische Witlof
Meergranenbroodje desem naar smaak
2 st biologische Knoflookteen
300 g biologische Allgäuer kaasfondue

Zelf toevoegen
400 ml Droge witte wijn of bouillon
Nootmuskaat naar smaak
Zout en peper naar smaak

Allergenen
Bevat gluten (tarwe) en melk (lactose).

De basis van deze kaasfondue is een droge witte wijn. Je kunt de wijn uitstekend vervangen door een lichte bouillon, druivensap of melk. Het is ook erg lekker om een klein beetje mosterd door de kaasfondue te roeren. Het mengsel voor deze kaasfondue bestaat uit drie hoogwaardige Allgäuer kazen, die grof worden geraspt. Na een rijpingsproces van drie maanden zijn de kazen met de hand verpakt. Dit gerecht is ideaal om restjes groenten uit je koelkast weg te werken.

Bereidingswijze
1. Breng een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Was en snijd de broccoli in roosjes. Snijd de stronk in langwerpige stelen. Kook de broccoli in 3-5 minuten beetgaar en giet daarna het water af. Was en snijd de komkommer in de lengte doormidden en snijd in staafjes van 8-10 cm lang. Pluk de blaadjes van de witlofstronk.
2. Bereid het brood volgens de aanwijzingen op de verpakking (in de oven of in je broodrooster). Snijd het brood in kleine stukken (neem zoveel brood je lekker lijkt).
3. Voor de kaasfondue gebruik je een fonduepan of gewoon een steelpannetje. Plet de knoflook en wrijf de pan ermee in. Voor een sterkere knoflooksmaak kun je de knoflook in de pan laten en mee verwarmen met de kaas (en eventueel voor gebruik weer verwijderen).
4. Schenk de witte wijn (of bouillon, druivensap of melk) in de pan en breng net aan de kook. Draai het vuur laag en voeg handje voor handje de kaas toe. Roer goed met een houten lepel 8-10 minuten tot alle kaas gesmolten is. Laat het niet te lang en te hard koken! Proef met een stukje brood en breng eventueel nog verder op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
5. Serveer de (fondue)pan op een warmhoudplaatje of verwarm de kaasfondue halverwege de maaltijd nog even in de keuken. Lekker met de beetgare broccoli, witlofschuitjes, komkommer en stukjes brood. Dippen maar!

Tip
Als de kaas niet goed bindt, maak dan een maïzena papje (meng maïzena met een beetje water of melk) en roer dit door de gesmolten kaas. Blijf zeker 3-5 minuten roeren, tot de kaasfondue goed gebonden is.

Voedingswaarde
924 kcal/ 28g koolhydraten/ 49 g vet/ 53 g eiwit/ 11 g vezels

  Laden...